Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 132g24kcal0.7g3.3g0.5g0.9g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g20g68kcal2.4g13.3g0.2g1.5g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 66g28kcal2.2g3.2g0.7g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g3.3g23kcal0g0g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Juustoraaste Arla Magre 17%20g56kcal5.7g0.5g3.4g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g66g13kcal0.4g2.5g0.2g0.9g
Parmesaani raaste, Somerfield1.3g5.1kcal0.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g460kcal24.4g51.2g15.8g6.8g
Valittu annoskoko313g230kcal12.2g25.6g7.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna156g115kcal6.1g12.8g4g1.7g
Arvot/100g100g74kcal3.9g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107