Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.2g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl34g29kcal0.5g1.5g2.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 34g93kcal0.7g1g9.4g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio39g114kcal13.3g0g6.7g0g
Grahamjauho 12g40kcal1.3g7.5g0.3g1.2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl34g114kcal4.7g21.5g1g1.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 22g159kcal0.2g0.1g17.9g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g67g60kcal10.7g0.9g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.5kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1322kcal71.2g68g85.2g7.4g
Valittu annoskoko312g661kcal35.6g34g42.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna156g331kcal17.8g17g21.3g1.9g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490