Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 52g56kcal4.4g7.2g0.2g3.6g
Herne 41g29kcal2.1g3.9g0.2g1.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Omena, keskikokoinen 200g78g26kcal0.2g5.5g0.2g1.4g
Oliiviöljy 10g92kcal0g0g10.3g0g
Viinietikka 7.8g1.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.1g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g13g74kcal2.3g3g6.4g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g78g47kcal1.2g10.1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g670kcal21.6g63g35g18g
Valittu annoskoko312g335kcal10.8g31.5g17.5g9g
Annoskoko puolitettuna156g168kcal5.4g15.8g8.8g4.5g
Arvot/100g100g107kcal3.5g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204