Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 7.6g55kcal0.1g0g6.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen91g30kcal3g4.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai138g482kcal16.5g97.8g2.9g4.1g
Hiiva, 50g15g9kcal2g0.2g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g30g18kcal2.7g1.5g0.1g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]30g42kcal4.2g4.2g1g14.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1272kcal57g216.2g20.6g37.2g
Valittu annoskoko313g636kcal28.5g108.1g10.3g18.6g
Annoskoko puolitettuna156g318kcal14.3g54.1g5.2g9.3g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427