Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 89g26kcal0.9g4.1g0.3g1.6g
Selleri, annos 50g36g5kcal0.4g1.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g89g25kcal0.5g5.3g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl36g121kcal0.7g1.1g12.4g0g
Juustoraaste emmental punaleima36g139kcal10.3g0g10.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.8g6.2kcal0.2g1.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g656kcal26.6g28.4g47.4g8.8g
Valittu annoskoko313g328kcal13.3g14.2g23.7g4.4g
Annoskoko puolitettuna156g164kcal6.7g7.1g11.9g2.2g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465