Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 44g13kcal0.4g2g0.2g0.8g
Kesäkurpitsa38g6.4kcal0.2g0.9g0.2g0.3g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 1.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g74g18kcal0.9g3.2g0.1g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g95g17kcal0.9g2.8g0.9g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g132kcal5.8g21.4g2.8g3.8g
Valittu annoskoko313g66kcal2.9g10.7g1.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna156g33kcal1.5g5.4g0.7g1g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243