Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 33g113kcal3.4g23.1g0.4g1.2g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 25g42kcal1.9g1g3.3g0.7g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.3g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka46g44kcal7.8g0.2g1.1g0g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Paprika punainen 38g11kcal0.4g1.7g0.2g0.7g
Ananas, omassa liemessään 36g19kcal0.2g4.1g0g0.5g
Kananmuna kuoreton 28g40kcal3.5g0.1g2.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 51g22kcal1.7g2.4g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.7kcal0.3g1.8g0g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%23g66kcal7.8g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g782kcal57.8g70.4g27.4g7g
Valittu annoskoko313g391kcal28.9g35.2g13.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna156g195kcal14.5g17.6g6.9g1.8g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965