Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste60g0kcal0g0g0g0g
Voi 903g6551kcal10.7g3.6g734.2g0g
Manteli 452g2781kcal108.6g29.8g243.8g32.5g
Vehnälese 36g82kcal4.8g5.6g1.6g13.5g
Psylliumkuitu, annos 6g30g15kcal0g0g0g25g
Kaakaojauhe sokeroitu 36g153kcal2.1g28g3.4g0.3g
Kahvijuoma, keskiarvo 90g2.9kcal0.3g0.3g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 903g2981kcal18.1g27.1g316.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g301g1553kcal30.1g68.6g128.8g0g
Raparperi 301g101kcal2.1g16.6g0.3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g28501kcal353.6g374.2g2856.6g151g
Valittu annoskoko3120g14250kcal176.8g187.1g1428.3g75.5g
Annoskoko puolitettuna1560g7125kcal88.4g93.6g714.2g37.8g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905