Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1145g439kcal11.4g79g2.3g28.6g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g687g2266kcal109.9g425.8g13.7g41.2g
Kerma,kevyt 7%,flora572g458kcal5.7g25.8g40.1g0g
Aurajuusto195g662kcal38.9g0g56.4g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g229g34kcal2.3g4.6g0.5g3.2g
Sipuli (kuorittu)229g62kcal3g11g0.5g3.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g3g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl34g309kcal0g0g34.3g0g
Mustapippuri 4.6g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Suola, annos 3g6.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g8523kcal346.2g1102g296.2g157g
Valittu annoskoko3120g4262kcal173.1g551g148.1g78.5g
Annoskoko puolitettuna1560g2131kcal86.6g275.5g74.1g39.3g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054