Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 452g175kcal14.9g12.7g6.8g0g
Hiiva 113g84kcal14.8g1.2g0.5g7.8g
Hunaja 91g299kcal0.5g73.1g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 498g710kcal62.2g1.5g51g0g
Vehnäjauho puolikarkea 882g3026kcal89.9g617.4g10.6g30.9g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala588g1882kcal88.2g346.9g15.3g58.8g
Margariini 60%, keskiarvo 452g2409kcal1.5g1.6g271.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g45g29kcal1.6g0.1g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6264g17226kcal547.2g2109g733.8g195g
Valittu annoskoko3132g8613kcal273.6g1054.5g366.9g97.5g
Annoskoko puolitettuna1566g4307kcal136.8g527.3g183.5g48.8g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=457116