Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1071g364kcal2.1g76.1g3.2g19.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)304g2187kcal0.3g0.3g243g0g
Sokeri400g1623kcal0g399.3g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g460g1655kcal59.8g321.8g9.7g17g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1359kcal8g12g139.9g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g500g325kcal55g21g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6288g15062kcal251.4g1668.6g794.6g72.6g
Valittu annoskoko3144g7531kcal125.7g834.3g397.3g36.3g
Annoskoko puolitettuna1572g3766kcal62.9g417.2g198.7g18.2g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574