Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 225g91kcal7.6g8.3g2.2g0g
Kauralese 14g49kcal2.4g6.2g1g2.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti15g73kcal3.6g4.9g4.2g4.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g38kcal1.1g6.9g0.2g1.7g
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g642kcal41.8g52.8g25.4g16.6g
Valittu annoskoko315g321kcal20.9g26.4g12.7g8.3g
Annoskoko puolitettuna158g160kcal10.5g13.2g6.4g4.2g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.4g4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478