Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr735g896kcal149.1g0g33.1g0g
Sipuli (kuorittu)367g99kcal4.8g17.6g0.7g6.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)37g103kcal3.5g6.6g7g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1669g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 167g910kcal1.5g0.8g101.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 109g372kcal11.1g76g1.3g3.8g
Sinappi, mieto, meira 125g33g56kcal1.3g7.3g2.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)33g27kcal0.5g6.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6300g4925kcal343.6g229.2g292.4g20.4g
Valittu annoskoko3150g2462kcal171.8g114.6g146.2g10.2g
Annoskoko puolitettuna1575g1231kcal85.9g57.3g73.1g5.1g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869