Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow599g599kcal137.9g0g5.4g0g
Herkkusieni 510g81kcal10.7g1.5g1.7g7.6g
Sipuli 450g136kcal5.6g21.6g0.9g7.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g37kcal2.8g5.9g0.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Vesi899g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g15g33kcal2.5g2.5g1.3g0.1g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%300g570kcal30g15g42g0g
Tilli, tuore 300g90kcal11.1g2.7g2.4g6.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6312g3584kcal408g142.6g138.8g48.2g
Valittu annoskoko3156g1792kcal204g71.3g69.4g24.1g
Annoskoko puolitettuna1578g896kcal102g35.7g34.7g12.1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343