Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g751g150kcal9g24g2.6g0g
Basilika, tuore 150g41kcal4.7g1.6g1.2g2.4g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl301g241kcal3g13.5g21g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1022g3577kcal81.8g766.5g17.4g30.7g
Valkoviini kuiva 601g412kcal1.9g3.6g0g0g
Voi 42g305kcal0.5g0.2g34.2g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g84g101kcal2.1g5g7.6g1.3g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6312g9800kcal214.4g1654g169g76g
Valittu annoskoko3156g4900kcal107.2g827g84.5g38g
Annoskoko puolitettuna1578g2450kcal53.6g413.5g42.3g19g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423