Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1243g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 87g288kcal7.2g56.1g1.7g7.9g
Kaurahiutale 99g372kcal14.4g56.7g7.3g9.9g
Perunamuusi435g346kcal7g52.6g11.7g3.5g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g27g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Rypsiöljy 112g989kcal0g0g111.9g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g696g2332kcal83.5g459.5g16.7g57.1g
Vehnäjauho puolikarkea 398g1365kcal40.5g278.5g4.8g13.9g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g25g78kcal3.2g15.2g0.6g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6320g11783kcal311.6g1896.8g309.4g190.6g
Valittu annoskoko3160g5891kcal155.8g948.4g154.7g95.3g
Annoskoko puolitettuna1580g2946kcal77.9g474.2g77.4g47.7g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941