Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1226g471kcal12.3g84.6g2.5g30.7g
Vesi876g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g19g62kcal0.9g3.6g4.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Rypsiöljy rainbow8.8g79kcal0g0g8.8g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g315g946kcal66.2g3.2g66.2g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g350g203kcal14g16.8g8.8g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g88g298kcal17.5g0g25.4g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g105g210kcal8.9g3.2g17.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6328g4631kcal244.2g239.6g269.8g67.4g
Valittu annoskoko3164g2316kcal122.1g119.8g134.9g33.7g
Annoskoko puolitettuna1582g1158kcal61.1g59.9g67.5g16.9g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589