Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1330g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g29g105kcal13.2g11.7g1.8g0g
Neljänviljanhiutale 80g263kcal8.1g46.3g2.8g9.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1556g5339kcal158.6g1089.2g18.7g54.5g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 146g445kcal12.8g81g2.8g20.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g12305kcal385.4g2456.4g52.2g168g
Valittu annoskoko3168g6152kcal192.7g1228.2g26.1g84g
Annoskoko puolitettuna1584g3076kcal96.4g614.1g13.1g42g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256