Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 900g260kcal9g41.4g2.7g16.2g
Selleri, annos 50g360g50kcal3.6g10.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g900g252kcal5.4g53.5g1.8g22.5g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Kuohukerma,valio,2dl360g1224kcal7.2g10.8g126g0g
Juustoraaste emmental punaleima360g1404kcal104.4g0g108g0g
Vehnäjauho, sunnuntai18g63kcal2.2g12.8g0.4g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g6652kcal270.6g284.6g478.8g87.6g
Valittu annoskoko3168g3326kcal135.3g142.3g239.4g43.8g
Annoskoko puolitettuna1584g1663kcal67.7g71.2g119.7g21.9g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465