Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 149g44kcal1.4g6.7g0.6g2.8g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Persilja 1.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 26g92kcal1.8g18.9g0.6g1.1g
Oliiviöljy 20g174kcal0g0g19.7g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)44g90kcal6.6g1.1g6.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana635g842kcal21.2g61.6g55.4g11g
Valittu annoskoko318g421kcal10.6g30.8g27.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna159g210kcal5.3g15.4g13.9g2.8g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211