Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 33g99kcal3.5g17.6g0.7g3.3g
Papu valkoinen, keitetty 128g138kcal10.8g17.9g0.4g8.9g
Maustekurkku sokerisuolattu 76g15kcal0.5g2.3g0.1g1.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g17g95kcal2.9g3.9g8.2g2g
Viinietikka balsami3.3g1.2kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g27g41kcal0.3g1.6g3.5g0.2g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g7.3g29kcal2.4g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana636g848kcal41.4g89.2g30g32.6g
Valittu annoskoko318g424kcal20.7g44.6g15g16.3g
Annoskoko puolitettuna159g212kcal10.4g22.3g7.5g8.2g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.7g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481