Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 10g37kcal1.4g5.7g0.7g1g
Vehnälese 10g23kcal1.3g1.5g0.4g3.7g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Hermesetas-jauhe3g8.7kcal0g1.7g0g1.2g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.5g7.2kcal0g1.4g0g1g
Vanilliinisokeri, teelusikka2g8kcal0g2g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton5g16kcal1.2g0.5g1g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 13g42kcal0g10.2g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen162g54kcal5.4g8g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g50g80kcal2.1g8g4.3g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 18g7.4kcal1.7g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini3.2g11kcal2.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana636g648kcal37g81.6g15.6g14.4g
Valittu annoskoko318g324kcal18.5g40.8g7.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna159g162kcal9.3g20.4g3.9g3.6g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=404258