Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 36g110kcal6.5g17.7g0.4g3.9g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.7kcal0.1g0.8g0g0.3g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g34g32kcal6.1g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana637g301kcal25.8g38.6g2.6g9g
Valittu annoskoko318g150kcal12.9g19.3g1.3g4.5g
Annoskoko puolitettuna159g75kcal6.5g9.7g0.7g2.3g
Arvot/100g100g47kcal4.1g6.1g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373