Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)7g20kcal0.7g1.3g1.3g0g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Pekoni (Dulano)88g224kcal15.8g2.8g16.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha280g465kcal53.2g0g28g0g
Soijakastike 13g7.6kcal0.7g1.2g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)3.5g7kcal0g1.7g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Siirappi, tumma21g67kcal0g15.5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Porkkana 158g52kcal1g8.8g0.3g4g
Peruna, keskikokoinen 60g123g74kcal1.8g15.9g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 1750g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali665g140kcal8g22.6g1.3g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6370g2186kcal165.4g152.8g95.6g42.6g
Valittu annoskoko3185g1093kcal82.7g76.4g47.8g21.3g
Annoskoko puolitettuna1593g547kcal41.4g38.2g23.9g10.7g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918