Kevyt mustikkavaahto

200 g mustikoita (pakastepussillinen)
0,75 dl makeutusjauhetta tai sokeria
1 rkl vettä
2 rkl agar agar-hiutaleita
2 dl soijamaitoa tai maitoa

Sulata mustikat mikrossa.

Lisää makeutusjauhe ja soseuta sauvasekoittimella.

Kaada sose kattilaan ja kiehauta.

Lisää agar agar-hiutaleet ja keitä sosetta 5 min. Kaada sose kulhoon ja lisää maito.

Anna soseen jäähtyä ennen kuin alat vaahdottamaan sitä.

Vaahdota jäähtynyt sose, annostele jälkiruokakulhoihin.

Anna vaahdon mielellään jäähtyä vielä jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Koristele esim mustikoilla.

Agar agar-hiutaleita saa luontaistuoteliikkeistä ja ekokaupoista kuten esim.

Ruohonjuuresta.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Chan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustikka pirkka 200 g150g50kcal1.5g9.6g1.5g0g
Soijajuoma light (Alpro), annos 100g150g44kcal3.2g3.2g1.8g2g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g5.3g20kcal0.1g4.9g0g0g
Liivate 14g47kcal11.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana639g321kcal32.8g35.4g6.6g4g
Valittu annoskoko320g161kcal16.4g17.7g3.3g2g
Annoskoko puolitettuna160g80kcal8.2g8.9g1.7g1g
Arvot/100g100g50kcal5.1g5.5g1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122164