Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 300g2099kcal2g0g236.4g0g
Hunaja 560g1850kcal2.8g452.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Hasselpähkinä 130g837kcal18.3g4.4g79.3g22.8g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1200g427kcal1.9g85.3g1.1g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6380g15390kcal270.2g1845.2g736.2g130.4g
Valittu annoskoko3190g7695kcal135.1g922.6g368.1g65.2g
Annoskoko puolitettuna1595g3847kcal67.6g461.3g184.1g32.6g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101623