Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1890g16714kcal0g0g1890g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g812g1056kcal106.4g2.4g67.4g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl140g197kcal6.6g12.9g13.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton140g29kcal0.4g2.2g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)140g28kcal0g9.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 70g1.8kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6384g36052kcal227.6g53.2g3941.4g0.2g
Valittu annoskoko3192g18026kcal113.8g26.6g1970.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna1596g9013kcal56.9g13.3g985.4g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485