Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 2g0.5kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.6g0.7kcal0g0.2g0g0.1g
Palsternakka 2g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Lanttu 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lohifilee, paistettu 6g13kcal1.2g0g0.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g4g4.8kcal0.1g0.1g0.4g0g
Kananmuna 50g(kpl)2g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa2g6kcal0.5g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g66kcal4.2g2g4g0.8g
Valittu annoskoko32g33kcal2.1g1g2g0.4g
Annoskoko puolitettuna16g16kcal1.1g0.5g1g0.2g
Arvot/100g100g103kcal6.6g3.1g6.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043