Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 19g168kcal0g0g19g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g8.2g11kcal1.1g0g0.7g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl1.4g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g362kcal2.4g0.4g39.6g0g
Valittu annoskoko32g181kcal1.2g0.2g19.8g0g
Annoskoko puolitettuna16g91kcal0.6g0.1g9.9g0g
Arvot/100g100g564kcal3.7g0.6g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485