Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow2.7g10kcal0.2g2.2g0g0g
Maito,kevyt (valio) 100g23g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.9g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 3g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g3g8.7kcal0.2g1.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g60kcal2.4g10.2g1g0.6g
Valittu annoskoko32g30kcal1.2g5.1g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna16g15kcal0.6g2.6g0.3g0.2g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.8g1.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157