Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo5.9g42kcal0g0g4.7g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g12g36kcal1.1g7.2g0.2g1.7g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 8.4g3.7kcal0g0.5g0.1g0.3g
Sokeri2g8kcal0g2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g213kcal2.2g27.8g10g4g
Valittu annoskoko32g106kcal1.1g13.9g5g2g
Annoskoko puolitettuna16g53kcal0.6g7g2.5g1g
Arvot/100g100g329kcal3.4g43g15.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296906