Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi5.5g25kcal0.4g3.3g1.1g0.2g
Voi 2.7g20kcal0g0g2.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.3g25kcal0.1g0.2g2.6g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g15g25kcal1.1g2.3g1.2g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Vesi1.1g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.3g1kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g197kcal3.8g13.4g14.2g0.4g
Valittu annoskoko32g99kcal1.9g6.7g7.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna16g49kcal1g3.4g3.6g0.1g
Arvot/100g100g305kcal5.9g20.7g21.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626