Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 3.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Peruna, punnittu kuorineen 12g7.6kcal0.2g1.5g0g0.1g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g3.9g4.3kcal0.1g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g31kcal0.8g3.6g1.2g0.4g
Valittu annoskoko32g15kcal0.4g1.8g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna16g8kcal0.2g0.9g0.3g0.1g
Arvot/100g100g47kcal1.2g5.6g1.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181