Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)2.5g9kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Maito, Kevyt3.5g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g14g35kcal2.5g0g2.8g0g
Kananmuna kuoreton 1.9g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 7g3.1kcal0g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g105kcal6.2g5.2g6.4g1.6g
Valittu annoskoko32g53kcal3.1g2.6g3.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna16g26kcal1.6g1.3g1.6g0.4g
Arvot/100g100g162kcal9.6g8g9.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433