Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 6g43kcal0.1g0g4.8g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g6g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Seesamiöljy, Amoy3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g6g35kcal1.3g1.2g3g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g4g12kcal0.7g2.1g0.1g0.5g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Hunaja 2.4g7.9kcal0g1.9g0g0g
Oliiviöljy 3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g330kcal4.2g12.2g30.2g1g
Valittu annoskoko33g165kcal2.1g6.1g15.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g83kcal1.1g3.1g7.6g0.3g
Arvot/100g100g505kcal6.4g18.7g46.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301579