Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 20g21kcal1.5g3.2g0.1g0.4g
Hunaja5.2g17kcal0.1g4.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.9g1kcal0g0.4g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g149kcal3.2g15.8g8g0.8g
Valittu annoskoko33g75kcal1.6g7.9g4g0.4g
Annoskoko puolitettuna16g37kcal0.8g4g2g0.2g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24.3g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384