Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl12g4.5kcal0.1g1.1g0g0g
Hiiva, 50g1.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.3g7.5kcal0g1.7g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g1.3g7.7kcal0.3g0.2g0.6g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi1.6g5.2kcal0.5g0.1g0.3g0.5g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g3.3g11kcal0.4g2.2g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 4.9g17kcal0.5g3.4g0.1g0.2g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g4.5g14kcal0.4g2.8g0.1g0.7g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.7g1.1kcal0.1g0.2g0g0.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1g3.7kcal0.1g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g144kcal5.2g24.8g2.4g4.6g
Valittu annoskoko33g72kcal2.6g12.4g1.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna16g36kcal1.3g6.2g0.6g1.2g
Arvot/100g100g221kcal8g38g3.7g7.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492