Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.3kcal0.4g0.6g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g3.3g2.6kcal0g0.2g0.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 12g8.9kcal0.2g1.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g32kcal1.2g5.4g0.4g0.2g
Valittu annoskoko33g16kcal0.6g2.7g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna16g8kcal0.3g1.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g49kcal1.8g8.2g0.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324