Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow6.2g6.2kcal1.4g0g0.1g0g
Herkkusieni 5.3g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Sipuli 4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%3.1g5.9kcal0.3g0.2g0.4g0g
Tilli, tuore 3.1g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g37kcal4g1.4g1.4g0.6g
Valittu annoskoko33g19kcal2g0.7g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna17g9kcal1g0.4g0.4g0.2g
Arvot/100g100g56kcal6.1g2.1g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343