Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 118g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 12g8.8kcal1.5g0.1g0g0.8g
Sokeri 1.9g7.7kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 13g113kcal0g0g12.7g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)17g55kcal2.6g8.6g1.1g2.1g
Porkkana 47g15kcal0.3g2.6g0.1g1.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)44g153kcal5.3g28.2g2.2g2.4g
Hiivaleipävehnäjauho 61g200kcal7.4g36.4g1.7g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g1103kcal34.2g155.6g35.6g19.8g
Valittu annoskoko320g552kcal17.1g77.8g17.8g9.9g
Annoskoko puolitettuna160g276kcal8.6g38.9g8.9g5g
Arvot/100g100g172kcal5.3g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138