Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g31g6.2kcal0.5g0.9g0.2g0g
Tomaatti 78g18kcal0.4g2.7g0.2g1.1g
Kurkku 42g4.5kcal0.2g0.6g0g0.3g
Sipuli 11g3.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 21g33kcal0.2g0.3g3.3g0.7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g80g216kcal14.4g1.6g16.8g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Paprika keltainen 35g11kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Viinietikka 5.2g1.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g842kcal32.4g17.8g69.2g6.4g
Valittu annoskoko320g421kcal16.2g8.9g34.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna160g210kcal8.1g4.5g17.3g1.6g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512