Bataatti-viherpippuri sosekeitto

Pilko punasipuli, valkosipuli, selleri ja bataatti

Ruskista kevyesti sipulit ja selleri öljyssä.

Lisää bataatti ja pyörittele.

Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mahdolliset yrttimausteet (Basilika tai timjami toimivat hyvin).

Anna kiehua hiljalleen, kunnes juurekset ovat tarpeeksi pehmeitä soseutettaviksi.

Soseuta keitto ja lisää koskenlaskija.

Lisää muita mausteita ja suolaa maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1710 grammaa

Batukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto16g45kcal3g0g3.5g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow1.9g4.9kcal0.2g0.2g0.4g0g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 64g52kcal1g10.8g0g1.9g
Juuriselleri 24g7.4kcal0.3g1.1g0g0.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana641g273kcal10g27.4g12g6.2g
Valittu annoskoko321g137kcal5g13.7g6g3.1g
Annoskoko puolitettuna160g68kcal2.5g6.9g3g1.6g
Arvot/100g100g43kcal1.6g4.3g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65279