Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu740g932kcal81.4g2.2g66.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa400g1200kcal92g0g92g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g400g2400kcal96g26.4g216g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g800g464kcal72g40g1.6g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)160g912kcal36.5g31.2g79.4g0g
Seesaminsiemen240g1351kcal64.6g26.4g115.7g20.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 120g388kcal34.8g8.4g24g36.7g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti120g680kcal29.4g16.7g55.1g0g
Psylliumkuitu, annos 6g24g12kcal0g0g0g19.9g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl40g360kcal0g0g40g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6408g17540kcal1017.6g332.8g1380.8g154.8g
Valittu annoskoko3204g8770kcal508.8g166.4g690.4g77.4g
Annoskoko puolitettuna1602g4385kcal254.4g83.2g345.2g38.7g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202