Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.1g0.2g0.6g
Basilika, tuore 45g12kcal1.4g0.5g0.4g0.7g
Parmesan formaggio da pasta150g685kcal59.9g0g49.4g0g
Auringonkukansiemen 150g890kcal34.5g18.9g74.1g9g
Oliiviöljy 270g2384kcal0g0g269.6g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty1348g1887kcal69.6g376.9g9.2g45.8g
Broileri, rintafilee, nahaton 1198g1284kcal276.8g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6408g14365kcal890g805g842g113.8g
Valittu annoskoko3204g7183kcal445g402.5g421g56.9g
Annoskoko puolitettuna1602g3591kcal222.5g201.3g210.5g28.5g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217