Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)22g26kcal0.5g5.9g0.1g0.2g
Maito, Kevyt90g41kcal2.9g4.3g1.3g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 60g62kcal2.1g10.8g0.6g1.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 105g112kcal24.2g0g1.6g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g45g162kcal12.6g0.9g12.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana642g807kcal84.6g43.8g31.4g3.8g
Valittu annoskoko321g403kcal42.3g21.9g15.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna161g202kcal21.2g11g7.9g1g
Arvot/100g100g126kcal13.2g6.8g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185