Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g30g45kcal5.4g0g2.7g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.3g9kcal0.3g0.3g0.8g0.1g
Parsakaali brokkoli 23g7.9kcal1g0.4g0.1g0.6g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Juuriselleri 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 7.5g4.8kcal0g0.9g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g97g27kcal0.6g5.8g0.2g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana642g194kcal15g15.4g7.6g7.2g
Valittu annoskoko321g97kcal7.5g7.7g3.8g3.6g
Annoskoko puolitettuna161g48kcal3.8g3.9g1.9g1.8g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551