Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 63g48kcal1.2g9.7g0.1g0.6g
Porkkana 63g20kcal0.4g3.5g0.1g1.6g
Vesi83g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss42g22kcal2.4g2.2g0.2g1.3g
Arkirae (Valio), annos 100g21g15kcal2.5g0.7g0.2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas4.8g15kcal0.5g3g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana642g312kcal16.8g42.4g6.4g8.8g
Valittu annoskoko321g156kcal8.4g21.2g3.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna161g78kcal4.2g10.6g1.6g2.2g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369