Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 350g223kcal1.7g41.3g1.4g15.7g
Peruna, vanha, kuorittu 394g300kcal7.4g61g0.8g3.9g
Porkkana 219g72kcal1.4g12.2g0.4g5.6g
Juuriselleri 175g55kcal2.2g8g0.3g5.4g
Sipuli 149g45kcal1.9g7.1g0.3g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 1312g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g175g455kcal5.2g7.9g47.2g0.9g
Piparjuuri, annos 10g219g81kcal9.8g24g0.7g16.4g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g219g262kcal5g10.5g21.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6426g2987kcal69.4g344.6g146g100.8g
Valittu annoskoko3213g1494kcal34.7g172.3g73g50.4g
Annoskoko puolitettuna1607g747kcal17.4g86.2g36.5g25.2g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331767