Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen333g2400kcal0g0g266.7g0g
Feta, Arla Apetina 3%533g587kcal96g10.7g16g0g
Kirsikkatomaatti, 50g667g133kcal4g25.3g2g0g
Basilika, tuore 133g36kcal4.2g1.4g1.1g2.1g
Kananmuna kuorineen punnittu363g457kcal39.9g1.1g32.6g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)533g880kcal16g21.3g80g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)133g347kcal34.7g2g22.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6432g13248kcal495.6g851.6g854.6g40.6g
Valittu annoskoko3216g6624kcal247.8g425.8g427.3g20.3g
Annoskoko puolitettuna1608g3312kcal123.9g212.9g213.7g10.2g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572