Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 533g573kcal44.9g74.5g1.9g37.3g
Herne 426g294kcal21.6g39.9g1.7g13.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g320g86kcal4.2g15.3g0.6g5.4g
Omena, keskikokoinen 200g799g272kcal1.6g56.7g2.4g14.4g
Oliiviöljy 107g942kcal0g0g106.5g0g
Viinietikka 80g17kcal0g0.4g0g0g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g133g763kcal23.6g31.1g66g15.7g
Peruna, keskikokoinen 60g799g479kcal12g103.8g0.8g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6432g6895kcal219.2g650.4g360g187.2g
Valittu annoskoko3216g3448kcal109.6g325.2g180g93.6g
Annoskoko puolitettuna1608g1724kcal54.8g162.6g90g46.8g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204